reserveren-normaal.jpg

beschikbaarheid.jpg

Taxi en tafel reserveren

Dorpen en steden

Herberg de Klomp wordt omringd door prachtige toeristische en karakteristieke dorpen en steden.

Ommen

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, een oude Hanzestad met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden en een bruisend centrum.

Ommen bestaat uit de dorpen en buurtschappen Lemele, Vilsteren, Arriën, Arrierveld, Archmen, Beerze, Beerzerveld, Besthmen, Dalmsholte, Eerde, Giethmen, Hoogengraven, Junne, Vinkenbuurt, Nieuwebrug, Ommerschans, Stegeren, Varssen en Witharen.

Dalfsen

De markante Blauwe Bogenbrug geeft toegang tot het gezellige dorp Dalfsen. Een dorp dat met zijn ligging aan de Vecht vertier biedt voor jong en oud. Het centrum met zijn monumentale panden en kleine straatjes is zeker een bezoek waard. Gewoon om lekker ongedwongen te winkelen of te genieten van historische panden.

Zwolle

Zwolle, de hoofdstad van de provincie Overijssel, is een stad met een rijke historie. De stad, van oorsprong een handelsstad, is ontstaan dankzij de ligging aan verschillende waterwegen. De levendigheid die bij de handel hoort, is nog steeds één van de kenmerken van Zwolle. De stad heeft een middeleeuws centrum, een prachtig theater, een ruim winkelaanbod en vele mooie parken.

Hardenberg

Een leuk toeristisch plaatsje met diverse winkels en restaurants. Vanuit Herberg de Klomp kunt u via het fietsknooppunten netwerk door de prachtige natuur een fietsroute uitzetten richting Hardenberg. Tevens bevindt zich in de gemeente Hardenberg het dorp Slagharen met het bekende attractiepark Slagharen.

Gramsbergen

Een klein dorpje met prachtig gerestaureerde panden, authentieke straatjes en een oude stadspoort. Tevens is een bezoek aan bierbrouwerij Mommeriete de moeite waard.

Deventer

Een historische Hanzestad gelegen aan rivier de IJssel. Deventer is één van de vijf oudste steden van Nederland en heeft een lange geschiedenis.

Staphorst

Klederdracht, Staphorster Stipwerk en hard groene luiken gecombineerd met fel blauwe kozijnen. Tijdens uw bezoek aan Staphorst ziet u hoe oude tradities in ere worden gehouden, voelt u het historische karakter en geniet u van de schoonheid van het slagenlandschap.

Giethoorn

Het Venetië van Nederland, met kleine grachtjes vol met bootjes en vele restaurantjes aan het water.